Het is nog niet helemaal zeker dat de Formule 1 vanaf 2008 gaat racen op een stratencircuit in Valencia. Het contract wordt pas ondertekend als Francisco Camps wordt herkozen als leider van de regio Valencia.,,Alles is in orde, maar ik teken het contract pas na de verkiezingen”, zegt Bernie Ecclestone. Zowel Ecclestone als Camps is vol vertrouwen dat de verkiezingen, die later deze maand worden gehouden, geen roet in het eten zullen gooien. Politieke tegenstanders van Camps hebben furieus gereageerd op dit nieuws.

Dat Spanje in de toekomst twee Formule 1-races organiseert is op z'n zachtst gezegd opvallend. Ecclestone heeft de voorbije jaren juist gezegd dat hij niet bepaald voorstander is van twee races in één land, iets wat Italië en Duitsland aan den lijve hebben ondervonden.

Veel lijkt in het inmiddels Formule 1-gekke land te maken te hebben met de Fernando Alonso-factor. Sinds Alonso de successen aaneen rijgt is de belangstelling voor de sport enorm toegenomen.

Ook het feit dat de sinaasappelstad naar verluidt 26 miljoen euro per georganiseerde race uit wil trekken zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.

KVN