Christian Horner zegt dat Red Bull geen haast heeft om het contract van Mark Webber te verlengen, maar dat het in de lijn der verwachtingen ligt dat de Australiër blijft.

Onlangs zinspeelde Red Bull-adviseur Helmut Marko in een interview dat Webber wel eens met pensioen zou kunnen gaan aan het eind van het jaar en dat daarmee een opening ontstaat voor Daniel Ricciardo. Horner ontkracht dat verhaal.

“Soms worden dingen verkeerd vertaald of geïnterpreteerd”, zegt hij. “We zijn in gesprek met Mark en verwachten dat hij volgend jaar nog bij ons is. Hij is een geliefd persoon in het team. Hij heeft nog wel een paar jaar in zich, maar dat is aan hem. Hij is nog altijd competitief en hongerig naar succes.”

Mogelijk wordt een nieuw overeenkomst tijdens de zomerstop beklonken. “We hebben altijd gezegd later in de zomer met elkaar om tafel te gaan”, zegt Horner. “Mark en ik komen goed overeen. Onderhandelingen met hem zijn meestal behoorlijk rechttoe-rechtaan. Beide partijen willen graag verder. Tijdens de pauze gaan we eens kijken naar volgend seizoen.”

Volgens Horner zijn er nog geen concrete plannen voor Ricciardo. “Hij bevindt zich in een ontwikkelingsproces”, zegt Horner. “Hij heeft nu de gelegenheid om met de Formule 1 kennis te maken. Maar het zijn pas de eerste stapjes. Het is moeilijk zijn prestaties te beoordelen, omdat hij het eigenlijk alleen tegen zijn teamgenoot opneemt. Maar hij komt over als een groot talent.”