De coureurs willen volgend seizoen weer eerder starten in Australië en Maleisië. De races waren nu laat in de middag gepland, maar dat zien de heren niet nog een keer zitten. Niet veilig genoeg, vinden ze.De Grands Prix van Australië en Maleisië begonnen dit seizoen om vijf uur ’s middags. Het gevolg: de coureurs klaagden over een laagstaande zon en schemering. Zeker toen het met bakken naar beneden kwam op Sepang.

Volgens Autosport heeft de Grand Prix Drivers’ Association (GPDA) daarom in haar rapport aan de FIA over de eerste twee races voorgesteld om de races weer te vervroegen. Een uurtje eerder moet genoeg zijn volgens hen. Dan wordt het Europese televisiepubliek ook nog wat gespaard.

“In Australië was het vanwege de laagstaande zon erg moeilijk om de eerste bocht en de uitgang van de pitstraat goed te zien”, vertelde aan bron binnen de GPDA aan Autosport.

“In Maleisië maakte de schemering het allemaal erg moeilijk. De regen was het probleem niet; het kan om twee uur net zo hard regenen als om zes uur. Maar een herstart was niet mogelijk omdat het te donker was – dat was het probleem.”

Bernie Ecclestone houdt vooralsnog echter vol dat er niets aan de starttijden gedaan hoeft te worden.

JK