Binnen enkele weken wordt duidelijk of de Grand Prix van Australië in de toekomst nog verreden zal worden op Albert Park in Melbourne. De Grand Prix was dit seizoen goed voor een verlies van 40 miljoen dollar. Een nachtrace zou de zaak kunnen redden.De Australische krant Herald Sun bericht dat de gesprekken tussen bestuursvoorzitter Ron Walker van de Australische Grand Prix en Bernie Ecclestone sinds maart flink zijn toegenomen. Zeker nu de afgelopen Grand Prix in de boeken wederom negatief afgesloten werd. Sinds 1996 draait de race met een gezamenlijk verlies van 160 miljoen dollar.

De minister van grote evenementen Tim Holding vertelt dat de regering zeker de economische voordelen van het evenement inziet dat jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers trekt. ,,Het is een evenement dat we willen behouden en we zullen alles doen om het de komende jaren in Melbourne te organiseren."

Hij vervolgt: ,,We zijn in onderhandeling met Bernie Ecclestone en de FIA. Een nachtrace is echter uitgesloten en niet bespreekbaar."

Ecclestone is een goede vriend van Walker en staat bekend als een lastig onderhandelaar. Goede relaties zijn echter van groot belang in het onderhandelingsproces.

Voormalig premier van Zuid-Australië John Bannon was cruciaal bij het binnenhalen en het organiseren van Grand Prix in Adelaide. Toen hij aftrad, verweet Ecclestone de lokale politiek onwil. Daarna was het snel gedaan met Adelaide als gastheer voor de Australische Grand Prix.

Recent heeft Ecclestone huidig premier John Brumby hetzelfde verweten.

MT