Het is nog niet zeker of Australië volgend jaar zijn plek terugkrijgt als eerste Grand Prix op de Formule 1-kalender. De lokale organisatoren zijn nog in onderhandeling met de FIA over de datum voor het evenement.


In een interview met de Herald Sun zegt Ron Walker, voorzitter van de Grand Prix van Australië, dat er drie mogelijk data zijn voor de race. ,,We hebben in Parijs met de FIA gesproken en er zijn drie data uitgekomen”, aldus Walker. ,,Het wordt het weekend van 4, 11 of 18 maart.” In de laatste twee gevallen zou het kunnen zijn dat Australië niet de eerste race van het seizoen 2007 wordt. Dit jaar moest Australië de aftrap ook al aan zich voorbij laten gaan omdat de oorspronkelijke datum voor de Grand Prix samenviel met de Commonwealth Games. Bahrein nam toen de plek van Australië in.

Dit jaar is er een ander obstakel: het WK zwemmen dat van 15 maart tot 1 april gehouden wordt in Melbourne. De Australische minister van toerisme John Pandazopoulos hoopt echter dat de Grand Prix volgend jaar wel weer de eerste race van het seizoen wordt. ,,Dat is altijd ons doel geweest. De eerste race krijgt de meeste media-aandacht en Ron Walker doet zijn uiterste best om met Bernie Ecclestone te regelen dat wij volgend jaar weer de eerste Grand Prix hebben. Overigens denk ik dat de Formule 1 en de FINA (de internationale zwembond, red-) niet erg in elkaars vaarwater zitten, maar we willen de FINA wel de ruime geven.”