Donington Park faalde om Bernie Ecclestone afgelopen vrijdag ervan te overtuigen over voldoende financiële middelen te beschikken om de verbouwing van het circuit op tijd af te hebben. De Formule 1-baas heeft het circuit twee weken uitstel gegeven om de zaken op orde te krijgen.Bernie Ecclestone zit met Donington in zijn maag. Zijn beslissing om Donington de Grand Prix van Engeland te laten organiseren was controversieel. Nu blijkt dat het circuit de organisatie maar niet op de rit krijgt, staan de critici te wachten om de Formule 1-baas op zijn fout te wijzen. Dat wil Ecclestone pertinent voorkomen, vandaar dat hij opnieuw uitstel heeft gegeven.

Om een Formule 1-race te kunnen organiseren moet het circuit flink onder handen worden genomen. Het is echter maar de vraag of de renovatie op tijd klaar is. Afgelopen vrijdag had Donington-baas Simon Gillett zijn plannen al moeten presenteren

Ecclestone verklaarde afgelopen weekend nog pessimistisch dat het er niet goed uitzag voor Donington. Toch heeft hij het circuit opnieuw uitstel gegeven om Gillett alsnog de gelegenheid te geven om aan te tonen dat hij in staat is de Britse Grand Prix te organiseren.

“We kunnen bevestigen dat Donington Ventures Leisure Limited een uitstel van twee weken heeft gekregen om te bewijzen dat we bij machte zijn om de Britse Grand Prix te organiseren”, verklaarde Gillett in een persbericht. “Over veertien dagen zullen we de financiering en het tijdschema met betrekking tot de verbouwing presenteren.”

“De afgelopen weken hebben we veel vooruitgang geboekt en we waarderen het enorm dat we extra tijd hebben gekregen om het plan sluitend te maken. We begrijpen de frustratie van het Britse publiek over de onduidelijkheid met betrekking tot de Grand Prix, maar we blijven toegewijd om onze belofte waar te maken.”

LV