Officieel is het nog niet, maar nu maakt ook Ron Dennis een zeer opmerkelijke toespeling richting een overstap naar het Ecclestone-kamp. Het einde van de GPMA lijkt ondertussen steeds dichterbij te komen. Helemaal pais en vree is het nog niet, al gaat de teambaas ervan uit dat alle huidige teams ook na 2007 in de Formule 1 blijven. Onlangs liet Bernie Ecclestone zelf al doorschemeren dat er binnenkort overeenstemming bereikt zou worden over een vreedzame oplossing. Ook de GPMA liet positieve geluiden horen. Volgens Dennis is er een grote kans dat de bedreiging van de fabrikanten spoedig geheel tot het verleden hoort. ,,Op basis van de strijd tussen Ecclestone en de GPMA, denk ik dat de teams ervoor kiezen om in de Formule 1 actief te blijven. Misschien dat er een enkele renstal niet deelneemt, maar dat komt dan door andere omstandigheden”, vertelt Dennis in Bahrein. Mogelijk doelt de McLaren-teambaas hiermee op de geruchten rond Renault, dat haar deelname op jaarbasis bekijkt.

Over de situatie van zijn eigen team is Dennis in ieder geval duidelijk. ,,McLaren is een Formule 1-team en zolang de sport bestaat willen we daar deel van uitmaken. We willen onszelf niet in een positie manoeuvreren dat we helemaal nergens meer aan mee kunnen doen. Want ook de GPMA is zich ervan bewust dat het moeilijk is een nieuwe serie op te starten. Het is niet onmogelijk, maar wel moeilijk.”

Dennis bestrijdt echter de suggestie die jarenlang de ronde deed, namelijk dat de GPMA ten koste van alles een eigen klasse op zou willen richten. Toch is het ook weer niet zo dat de dreiging alleen een onderhandelingstactiek was, in de ogen van de Engelsman. ,,Wij wilden gewoon het beste voor de sport. Er moeten altijd compromissen gesloten worden, maar de Formule 1 wordt er gelukkig alleen maar beter van.”

Hoewel Ecclestone suggereerde dat er misschien al voor de eerste race een overeenkomst zou kunnen zijn, wil de McLaren-stalbaas niet te hard van stapel lopen. ,,Het overheersende gevoel is positief, alle partijen streven naar het vinden van een vreedzame oplossing. Maar we moeten niks willen overhaasten, want we praten over 2008. En dat is nog ver weg.”

KVN