Giorgio Pantano, GP2 Series-kampioen van 2008, is behoorlijk gefrustreerd dat geen enkel Formule 1-team interesse in hem heeft getoond. ,,Ik zou een andere baan moeten kiezen.’’In de afgelopen jaren wist een behoorlijk aantal coureurs uit de GP2 door te stromen naar de Formule 1. Oud-kampioenen Nico Rosberg (2005), Lewis Hamilton (2006) en Timo Glock (2007) en ook Heikki Kovalainen en Nelsinho Piquet gebruikten de GP2 Series als opstapklasse.

De formule van de raceklasse leek daarmee te werken. Maar in 2008 lijkt de GP2 last te hebben van inflatie. Dat blijkt onder andere uit het feit dat routinier Pantano met gemak het kampioenschap naar zich toetrok.

Maar de Formule 1 staat niet te springen om de 29-jarige Italiaan een contract aan te bieden. ,,Ik voel dat men mij totaal negeert’’, vertelt een gefrustreerde Pantano aan het Italiaanse Autosprint.

,

,Ik lees veel over Senna en Buemi, maar wat hebben zij gedaan? Op dit moment zou een persoon in mijn positie zich moeten afvragen of racecoureur nog wel het goede beroep is. Ik zou een andere baan moeten kiezen’’, aldus Pantano.

De Italiaan heeft zijn leeftijd niet mee (hij is 29), maar daarnaast was hij al eens eerder actief in de Formule 1. In 2004 reed Pantano voor het toenmalige Jordan, maar werd aan het einde van het seizoen aan de kant gezet.

Volgens Pantano gaat het echter om geld. ,,Geld is de prioriteit geworden als je wilt racen, het gaat niet meer om talent. De Italiaan kan nog wel op steun rekenen van Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Pantano zegt dat hij onlangs nog een telefoontje van Ecclestone had ontvangen en dat die zich sterk wil maken voor Pantano. ,,Honda en Toro Rosso zijn nog de enige teams waar er eventueel een vrije plek is’’,zegt Pantano.

,,Bernie heeft mij verteld dat als er iets verandert, ik de eerste ben die het zal horen.’’

LP