Force India-coureur Paul di Resta hoopt met de nieuwe VJM05 om de vijfde plaats bij de constructeurs te kunnen strijden, al weet hij dat dit niet eenvoudig zal worden.

 

Force India eindigde in 2011 als zesde in het WK, met een achterstand van vier punten op de nummer vijf Renault/Lotus. Dit jaar is men er bij Force India dan ook gebrand die strijd wel te winnen, zo benadrukt Di Resta: “We willen het beter doen dan in 2011 en blijven daarom keihard pushen”, verkondigt hij.

 

“Afgelopen seizoen kwamen we pas laat op gang, maar later in het jaar liep het wel echt als een trein. Het is nu dus zaak om dat momentum vast te houden en in 2012 gelijk vliegend uit de startblokken te komen”, stelt de coureur uit Schotland.

 

Ambitie is natuurlijk één ding, maar het verwezenlijken daarvan is iets anders. Ook Di Resta weet dat, zo blijkt: “We moeten echt een stap maken”, ziet hij in. “Het team waar we ons vizier op hebben gericht, is namelijk wel een renstal die kampioenschappen gewonnen heeft. Daarnaast is het in feite ook nog eens in handen van een autofabrikant, en dat is een big deal in de Formule 1.”

 

“De komende zes weken worden daarom ook heel belangrijk voor ons”, weet de Force India-coureur. “We moeten ze optimaal benutten, keihard werken en ervoor zorgen dat we er straks helemaal klaar voor zijn als we naar Melbourne gaan voor de seizoensopener.”