Donington Park heeft de moed nog niet opgegeven dat het volgend jaar de Grand Prix van Engeland mag huizen. Dat ondanks dat Silverstone dichtbij een deal lijkt te zijn.Donington Park zou in eerste instantie de nieuwe locatie worden voor de Grand Prix van Engeland, maar cet circuit kon vanwege financiële problemen de vereiste verbouwingen niet financieren.

Nu lijkt het erop dat Silverstone – waar de Britse Grand Prix de afgelopen jaren gehouden werd – alsnog weer op de kalender zal komen te staan. De directeur aldaar liet weten dat een deal dichtbij is.

Toch geeft Donington-baas Simon Gillett niet op. “Het contract is weg, maar Bernie Ecclestone heeft gezegd dat als er iemand bij Donington verschijnt met de juiste ideeën en het juiste geld, dat hij met hem zal praten”, zegt hij tegen Autosport.

Gillett is nog altijd bezig zo iemand te vinden. Hij hoopt 50 miljoen pond te vinden om de meest noodzakelijke renovaties aan het circuit te doen voor 2010, zodat de Grand Prix alsnog georganiseerd kan worden.

Voor nog eens 40 miljoen pond zou hij later dan het circuit met meer faciliteiten uitbreiden voor de race in 2011.

Door die geleidelijke aanpak zou een race in 2010 toch nog mogelijk zijn, denkt Gillett. “Het moet ook in 2010 gebeuren, want Silverstone zal geen contract voor één jaar accepteren en niemand, mijzelf in het bijzonder, wil de Britse Grand Prix zien verdwijnen.”

“Het is kort dag, maar het is een prachtige mogelijkheid voor iemand”, denkt Gillett. “Waar op aarde kan je nou een Formule 1 Grand Prix kopen?”

JK