In augustus beginnen de eerste grote verbouwingen op Donington Park. Circuitdirecteur Simon Gillett heeft alle vergunningen gekregen die hij nodig had en binnenkort gaat de eerste schop in de grond.Vorige week heeft Gillett de laatste documenten ondertekend waarmee hij groen licht heeft gekregen om aan het werk te gaan. In een interview met de sportzender Eurosport legt Gillett uit dat hij eerst twee grote evenementen, de World Superbike en de Britse MotoGP wil afwachten, voordat het circuit wordt verbouwd.

Er is de afgelopen maanden veel geschreven over de toekomstige Britse Grand Prix op Donington Park. Zo zou er niet voldoende budget zijn en zou de verbouwing niet op tijd klaar zijn. Formula One Management-baas Bernie Ecclestone liet zelfs weten dat de Britse Grand Prix volgend jaar ook nog op Silverstone gehouden kon worden, mocht dat nodig zijn.

Maar volgens Gillett is dat nergens voor nodig. Het budget is eind juli helemaal rond, zegt hij. “We hebben hard gewerkt, maar we hebben nu duidelijkheid over onze toekomst. De pit en de paddock hier zijn in één winter gebouwd en wij gaan nu eigenlijk hetzelfde doen, maar dan op grotere schaal”, aldus Gillett.

Hij geeft toe dat er wat financiële problemen waren en dat de verbouwingen daardoor niet eerder konden beginnen. Maar dat probleem wordt opgelost. Gillett: “We gaan tot eind juli onze financiën op orde brengen. Op 1 augustus gaat de eerste schop in de grond.”

LP