Bernie Ecclestone is altijd in voor een gevleugelde uitspraak. Zijn laatste, opgetekend in Fuji: ,,Ik zou het wel wat vinden als Fernando Alonso en Lewis Hamilton botsen.” Goed voor de publiciteit, volgens de Brit.De spanning bij McLaren blijft maar oplopen, net als in de tijd dat Ayrton Senna en Alain Prost tegelijk voor de renstal van Ron Dennis uitkwamen. En nu de twee coureurs maar op elkaar blijven reageren en Alonso Hamilton in Spa-Francorchamps in de eerste bocht dwars zat, komt ook het scenario van een botsing om de hoek kijken.

,,Het zag er naar uit dat hij hem eraf probeerde te rijden, nietwaar?”, merkte Ecclestone op in gesprek met Britse journalisten. ,,Ik zou graag zien dat zoiets gebeurt. Vroeger waren coureurs misschien wat ondeugender, maar vandaag de dag is het veel veiliger. Een botsing zou de sport, net als die boete van honderd miljoen dollar, veel publiciteit opleveren. Dat zou geweldig zijn.”

,,Stel dat het in de laatste ronde van de laatste race gebeurt”, haalde de Formule 1-supremo zijn paradepaardje weer eens van stal. ,,Dat zou een zeer controversiële beslissing van het WK betekenen.” Alonso gaf overigens al aan niet te verwachten dat het zover komt. ,,We zullen heus niet crashen”, zei hij.

Over de tweevoudig wereldkampioen had Ecclestone ook nog wel wat te vertellen. Voorzover hij weet, vertrekt Alonso naar Ferrari, maar niet nadat hij in 2008 een jaartje op de reservebank heeft gezeten. Dat zou hem zijn verteld. ,,Het zou slecht nieuws zijn, maar er is niets wat je eraan kunt doen.”

,,Misschien dat Ron wel zegt: 'Ik betaal je, maar je mag niet naar een ander team.' Net als met de engineers gebeurt. Als Ron Alonso aan zijn contract wil houden, dan zal hij wel moeten.”

KVN