Met de komst van twee nieuwe stratencircuits – in Valencia en Singapore – laait de discussie of deze veilig genoeg zijn meteen weer op. Volgens Bernie Ecclestone hoeft hier niet aan getwijfeld te worden.Zodra de Grand Prix van Monaco op komst is wordt het veiligheidsaspect ieder jaar opnieuw weer naar voren gehaald. Dit keer begint dat eerder dan normaal nu er in 2008 zeer waarschijnlijk twee extra straatraces worden verreden. Wat betreft Singapore is het zelfs de bedoeling om er een nachtrace van te maken, mits de veiligheid gegarandeerd kan worden.

,,Ik geloof dat we al jaren ergens in de straten racen, Monaco of zo”, countert Ecclestone. ,,Daar is geen sprake van problemen, dus ik zou niet weten waarom die er wel zouden zijn op andere stratencircuits. Uiteraard zijn we ook niet van plan op onveilige circuits te racen, dat lijkt me logisch.”

Met deze twee zo goed als bevestigde races is de kans groot dat de Formule 1-kalender volgend jaar uit twintig races bestaat. Dat komt dicht in de buurt bij het maximum, volgens de Brit. ,,We moeten even kijken welke reacties hierop komen. Het is zaak om iedereen tevreden te stellen en van daaruit verder te kijken.

Ecclestone voegt daar aan toe dat de kans klein is dat Imola volgend seizoen terugkeert op de kalender, terwijl het afwachten blijft of Frankrijk er nog op staat. Over [xlink formule1.nl/index.php?pid=10&sei=23&nid=5801}Suzuka{xlink] doet hij geen mededelingen.

Wat Ron Dennis betreft is twintig races meer dan genoeg, zo vertelt hij in gesprek met FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper. ,,Het moeten niet teveel races worden, zodra we over de zeventien heen gaan zullen we al personeel moeten rouleren. En ook wat betreft de logistieke uitdaging is twintig races meer dan genoeg.”

,,Dat aantal wordt al veeleisend genoeg voor het personeel, met name voor diegenen met familie. Die mensen mogen we niet in de kou laten staan, want in deze business houdt de gedachte aan je familie je soms op de been. Want afgezien van de races is Formule 1 natuurlijk een business.”

KVN