Nadat hij eerder zei dat de F1 best zonder een Grand Prix in Australië kan, geeft Bernie Ecclestone nu aan dat het een van de belangrijkste races op de kalender is.

“Australië is even belangrijk voor ons als Monaco”, stelt Ecclestone tegenover Reuters. “Dat is al geruime tijd zo. We zouden de race dan ook niet graag verliezen. We zijn al lang samen en net als bij lange huwelijken zou het pijnlijk zijn om in scheiding te eindigen.”

Ecclestone is echter niet bereid de kosten voor het organiseren van de Grand Prix te verlagen om het ‘huwelijk’ te redden. “Als het te duur voor ze wordt, dan hebben we daar begrip voor en heeft het geen zin daarover te steggelen”, aldus Ecclestone. “Er is geen noodzaak om het contract te verlengen. We dwingen niemand om iets te kopen dat ze niet willen. Als de wereldwijde televisieaandacht niet genoeg is voor ze moeten ze het product niet afnemen.”

FIA
-president Jean Todt hoopt dat de race in Australië behouden kan worden. "Het is belangrijk voor de Formule 1 om een wedstrijd in Australië te hebben, want het is één van de grootste landen ter wereld. Het is bovendien een van de beste Grands Prix op de kalender”, zei hij gisteren.