Bernie Ecclestone sluit uit dat de GP van Bahrein tijdens de zomerpauze wordt ingehaald, maar hoopt dat de race aan het eind van het jaar alsnog kan worden verreden.

Ecclestone wil graag een vervangende datum voor de Grand Prix van Bahrein, die oorspronkelijk gepland stond voor 13 maart, maar vanwege volksoproer moest worden afgelast. De kalender laat echter weinig ruimte om de race opnieuw in te plannen. Nadat hij eerder nog opperde om in de traditionele zomerpauze naar Bahrein af te reizen, komt Ecclestone daar nu op terug.

“Vergeet augustus”, zegt hij tegen de BBC. “Dan is het te heet. Niemand gaat op de tribune zitten als het meer dan veertig graden Celsius is. Misschien kunnen we aan het eind van het seizoen iets omgooien, bijvoorbeeld door Brazilië wat op te schuiven.”

“Ik weet niet hoe waarschijnlijk het is dat tegen die tijd de rust is wedergekeerd. Maar als de situatie het toelaat, vinden we wel een manier”, vervolgt Ecclestone. “De Formule 1 wordt daar op handen gedragen, dus we willen de mensen graag een mooie race bieden.”

Ecclestone denkt niet dat het annuleren van de race de sport in kwaad daglicht heeft gesteld. “Helemaal niet”, zegt hij. “Het lag niet in onze handen. De leiders van het land waren ervan overtuigd dat dit de beste oplossing was en ik denk dat ze gelijk hadden. Het was veel erger geweest wanneer de Formule 1 het doelwit zou zijn geworden van demonstranten.”