Er hangen donkere wolken boven de Grand Prix van België. Bernie Ecclestone betwijfelt of de race in Spa-Francorchamps nog wel toekomst heeft.

België ontbrak in 2003 al eens op de Formule 1-kalender en als er niet snel iets verandert, zou het zomaar kunnen dat Ecclestone opnieuw besluit de Ardennen over te slaan. “De race is absoluut in gevaar”, aldus Ecclestone in gesprek met The Guardian.

“Als de overheid er niet achter staat en geen steun wil verlenen, hadden we nooit nieuwe landen als India en Rusland op de kalender kunnen plaatsen. Voor de race in België geldt precies hetzelfde”, vervolgt de bijna tachtigjarige Brit.

Velen vinden het maar niets dat traditionele circuits als Silverstone en Spa-Francorchamps moeten vrezen voor hun plek vanwege de zoveelste baan van ontwerper Hermann Tilke. Ecclestone: “Het punt is dat we circuits bouwen die veilig zijn. En daarbij speelt ook hoogteverschil een rol, dat is niet overal.”

“Turkije is een goed voorbeeld van een baan die wel hoogteverschillen kent en het is mede daardoor een geweldig circuit. Maar ook al is het misschien wel het beste circuit, er is weinig interesse van de Turkse supporters. Ik weet ook niet hoe dat komt.”