Bernie Ecclestone heeft voor het eerst openlijk zijn twijfels uitgesproken over de Grand Prix van Zuid-Korea. De Brit is er niet zeker van dat de race doorgang vindt.

Er worden al maanden vraagtekens geplaatst bij de status van de race, al benadrukte de organisatie keer op keer dat alles op tijd gereed zou zijn. De race in Zuid-Korea staat gepland voor 24 oktober.

Het was de bedoeling dat de verlate inspectie van de FIA 21 september zou plaatsvinden, maar dit is uitgesteld. Afgevaardigden van de organisatie waren in Singapore aanwezig om een nieuwe datum overeen te komen.

Reden voor Ecclestone om toe te geven dat het niet geheel zeker is dat de Formule 1 dit seizoen al Zuid-Korea aandoet. “Er is altijd een bepaalde mate van onzekerheid tot het moment daar is. Dit keer hebben we geluk nodig en moeten we er het beste van hopen”, aldus Ecclestone tegen AP.

Volgens Autosport.com zou de inspectie wel eens kunnen plaatsvinden in de week na de race in Japan. Dit is amper twee weken voor de Zuid-Koreaanse Grand Prix.