Hoewel Donington tot maandag de tijd heeft alle financiële sores op te lossen, is de organisatie van de race in Silverstone al met Bernie Ecclestone in gesprek getreden over een contract. Vooralsnog is er echter een groot verschil tussen vraag en aanbod.De kans is aanwezig dat Donington na maandag zijn plannen om de komende jaren de Grand Prix van Groot-Brittannië te organiseren in het water ziet vallen. Dit zorgt ervoor dat Silverstone weer kansen ziet.

Ecclestone vindt het allemaal prima. Zolang hij zijn geld maar krijgt. Hij is niet bereid Silverstone in financieel opzicht tegemoet te komen puur en alleen om de Britse Grand Prix niet te laten verdwijnen.

Het contract dat Ecclestone heeft aangeboden aan Silverstone is gelijk aan het verdrag dat het circuit anderhalf jaar terug weigerde te accepteren. Anders gezegd: als Ecclestone geen water bij de wijn doet, wordt de race ook niet op Silverstone verreden.

“Ik heb Silverstone een contract aangeboden, maar we zijn het niet eens over de commerciële voorwaarden. Daarom is de Grand Prix onder voorbehoud op de kalender geplaatst”, aldus Ecclestone in de Daily Express.

“Als de organisatie het contract niet wil ondertekenen, dan maar niet. Alleen slaan we Groot-Brittannië dan een jaartje over. Simpel. Ik dwing ze niet het contract te accepteren, heb slechts een voorstel gedaan. Zo gaat dat als je zaken wil doen.”

“Ik wil een Britse Grand Prix, natuurlijk. Maar ik ga ze geen korting aanbieden. Hebben we ten koste van alles behoefte aan een Grand Prix van Groot-Brittannië? Nee.”

KVN