Zijn Formule 1-debuut zal niet onder de makkelijkste omstandigheden plaatsvinden, maar Karun Chandhok weet zich in elk verzekerd van de steun van Bernie Ecclestone.

Chandhok tekende een contract bij HRT-F1, en zal volgende week zonder ook maar een meter te hebben getest zijn Formule 1-debuut maken. Zijn team komt al even slecht beslagen ten ijs; de verf op de auto van HRT is amper droog en volgens teamgenoot Bruno Senna is de auto minstens twintig kilo te zwaar. Dan kun je een beetje steun wel gebruiken.

Bernie Ecclestone troostte zich dan ook de moeite een persbericht de deur uit te sturen waarin hij Chandhok succes wenst. “Ik ben blij dat Karun eindelijk zijn plek op de grid verworven heeft “, meldt de kleine grote man. “De voorbreiding is niet optimaal, maar hij zit bij een team dat hem de tijd zal geven om te leren.”

“Ik denk dat Karun zeker tot halverwege het seizoen nodig zal hebben om te laten zien wat hij kan, maar ik weet zeker dat het Indiase publiek er alles aan zal doen om hem te steunen.”

Er zit natuurlijk een zakelijk belang achter Ecclestones aardige woorden, anders zouden ook collega-nieuwkomers Lucas di Grassi, Bruno Senna, Vitaly Petrov en Nico Hülkenberg op een persoonlijke gelukswens kunnen rekenen. Ecclestone draait er dan ook niet omheen: Chandhok levert geld op. “India is een van de snelst groeiende landen ter wereld, zowel economisch als op het gebied van sport en cultuur”, aldus Ecclestone.

“Wij houden India dan ook nauwlettend in de gaten. Er is inmiddels een Indiaas team, vanaf 2011 heeft India een Grand Prix en nu is er dankzij Karun dus ook een coureur uit India.”