Bernie Ecclestone heeft verheugd gereageerd op het nieuws dat de Britse Grand Prix tot en met 2026 op Silverstone wordt verreden. De toekomst van de race was lang onzeker. “Fijn dat deze Grand Prix op de kalender blijft.”Ecclestone was in eerste instantie van plan in zee te gaan met Donington Park, maar dat circuit kreeg de financiering niet rond. Daardoor kwam Silverstone toch weer in beeld, terwijl de Brit er eigenlijk klaar mee was.

Hij vond de faciliteiten ondermaats. Maar nu de handen alsnog zijn geschud en het circuit heeft toegezegd flink te renoveren, is Ecclestone maar wat blij. Dit vertelt hij in een reactie op aankondiging van de plannen.

Ecclestone: “Ik ben blij dat we overeenstemming met Silverstone hebben bereikt inzake organisatie van de Britse Grand Prix. Dit verzekert de Britse fans tot in lengte van dagen van een race in de buurt.”

“Persoonlijk heb ik me daar altijd sterk voor gemaakt”, vervolgt hij. “De mensen op Silverstone weten hoe ze een goed evenement moeten organiseren, dus ik kijk alweer uit naar half juli 2010.”

KVN