Bernie Ecclestone heeft uit onvrede met het huidige puntenstelsel zijn idee voor een medaillesysteem in de Formule 1 weer van de plank gehaald.

Ecclestone stelde vorig jaar voor om met een medaillesysteem in de Formule 1 te gaan werken, waarbij de coureur met de meeste gouden plakken de titel zou winnen. Volgens de F1-baas zou dat de spanning van de races aanzienlijk vergroten.

Uiteindelijk kwam zijn plan er niet door. Wel werd het puntensysteem aangepast. Maar volgens de Brit heeft die verandering niets geholpen. “Als we het oude systeem hadden, zouden we nu precies in dezelfde situatie zitten. Dat is vreemd. Het systeem maakt geen enkel verschil”, zegt hij bij een sponsorevenement van Allianz (dat zijn verbintenis aan de Formule 1 heeft verlengd, en uitgebreid met advertenties op de safety car).

“Misschien wordt men nu eindelijk wakker en wordt er over mijn medaillesysteem nagedacht”, vervolgt hij. “Als we dat systeem hadden, zou Mark Webber vier gouden medailles hebben en de andere twee mannen drie. Het kampioenschap zou tot de laatste seconde spannend zijn.”

Met de ‘andere mannen’ bedoelt Ecclestone Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die beide drie keer wonnen. Jenson Button en Sebastian Vettel zouden in zijn systeem op twee gouden medailles staan.

Ecclestone denkt dat er best een kans is dat zijn voorstel nu wel overgenomen wordt. “De teams zien nu wat er met een medaillesysteem mogelijk zou zijn. Laten we afwachten.”