Vanaf volgend jaar is Donington Park de gastheer van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Als alles volgens plan loopt dan. Volgens Bernie Ecclestone kan Silverstone anders altijd bijspringen.Dat is heel wat andere taal dan eerder. Ecclestone, die de commerciële rechten van de Formule 1 beheert, riep toen dat Silverstone zijn kans heeft gehad en niet verzilverde. Ook had de F1 volgens de oude Brit geen Grand Prix nodig op het eiland.

Ecclestone is echter bereid om water bij de wijn te doen als dingen in Engeland in de soep lopen. “Als ze het niet alleen kunnen, deelt Donington de race met Silverstone”, liet de 78-jarige Brit optekenen in Independent on Sunday. “Als Silverstone alle dingen die het belooft nakomt zal de race gewoon daar plaatsvinden.”

In Silverstone zijn ze, gek genoeg, niet blij met de tussenweg die Ecclestone bereid is te nemen. De British Racing Drivers’ Club, eigenaar van Silverstone, wil alles of niets.

“Ik houd niet van het afwisselen van de race. Het is een belediging”, aldus de voorzitter van de BRDC, Damon Hill. “Het is van de eigenaar van de commerciële rechten opnieuw een absurde stap om zoveel mogelijk winst uit de situatie te halen.”

Voor voormalig wereldkampioen Hill is het heel makkelijk. De race moet alleen in Silverstone worden verreden. “Het project in Donington is denk ik niet levensvatbaar”, aldus de kampioen van 1996.

Het is onduidelijk of de opmerking van Hill over Donington klopt. Toch lijkt alles daar niet vlekkeloos te gaan. De organisator wist een rechtszaak over het betalen van de rente weliswaar te voorkomen maar ook is het onduidelijk of er genoeg geld is om alle verbouwingen te doen.

BvdB