Formule 1-baas Bernie Ecclestone verwacht dat er nog voor de start van het nieuwe seizoen een overeenkomst komt met de autofabrikanten die zijn verenigd in de Grand Prix Manufacturers Association (GPMA). Nadat Renault F1-president Patrick Faure deze week al sprak over een aankomende deal, denk nu ook Ecclestone dat alle teams zich binnenkort zullen verenigen en de Concorde Overeenkomst gaan ondertekenen. Dit gebeurt nog voor de eerste Grand Prix in Bahrein, verwacht Ecclestone, zo blijkt uit een interview met Sport Bild.

De 75-jarige Brit gaat ervan uit dat BMW, Mercedes-Benz, Honda, Toyota en Renault hun plannen om een eigen (concurrerende) raceklasse op te zetten, naast zich neer zullen leggen en daarmee instemmen met de nieuwe Concorde Overeenkomst. Ecclestone heeft al Ferrari, Williams, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en MF1 Racing achter zich staan en ook nieuwkomer Super Aguri schaart zich achter de ‘grote baas’.

Mede daarom is Ecclestone ervan overtuigd dat de GPMA snel tot inzicht zal komen dat een concurrerende raceklasse, waarin eerlijke geldverdeling eerlijker lagere kosten en een aantrekkelijke show voor het publiek centraal staan, weinig zin meer heeft. ,,Wij hebben in de onderhandelingen duidelijk een stap voorwaarts gezet”, verklaart GPMA-woordvoerder Xander Heijnen aan het Duitse persbureau DPA. ,,Daardoor zijn de kansen voor een snelle deal aanzienlijk gestegen”, aldus Heijnen.

LP