Bernie Ecclestone vindt dat een Grand Prix-zege met meer punten beloond moet worden en wil het huidige puntensysteem veranderen. Hij is van plan om een voorstel te doen dat in 2008 in moet gaan.In verschillende media zijn berichten verschenen waarin de Formule 1-supremo zijn afkeur uitspreekt over de huidige puntentelling. Dit systeem werd in 2003 ingevoerd na de ongekende dominantie van Ferrari om te voorkomen dat de wereldkampioen al halverwege het seizoen bekend is.

Inmiddels lijkt het er echter op dat constantheid in sommige gevallen boven een overwinning wordt verkozen, omdat het verschil tussen de eerste en tweede plek slechts twee punten bedraagt. Dat moet anders, vindt Ecclestone.

,,Het klopt gewoon niet. Als je acht punten krijgt voor een tweede plek, kan het niet zo zijn dat de winnaar er slechts tien krijgt”, vertelt de 76-jarige Brit. ,,Ik zal een voorstel doen om dit in 2008 te veranderen.”

Ecclestone suggereert zelfs dat de kampioen niet gekroond moet worden op basis van het aantal gescoorde punten, maar op basis van het aantal behaalde zeges. ,,Het is simpel, de coureur die het meest wint zou kampioen moeten zijn.” Om daaraan toe te voegen dat het constructeurskampioenschap wel op basis van het aantal punten verdeeld moet blijven worden.

De kans dat het aantal zeges de wereldkampioen in de toekomst daadwerkelijk bepaalt lijkt klein. Het lijkt meer een te volgen strategie in de onderhandelingen om een goede tussenoplossing te vinden.

KVN