Bernie Ecclestone heeft Interlagos bestempeld als de slechtste baan op de kalender. Als er niet snel iets verandert, dreigt het circuit zijn plek kwijt te raken.

De grote baas van de Formule 1 was vernietigend in zijn oordeel, maar heeft tegelijkertijd hoop op verbetering. Brazilië organiseert in 2014 het WK voetbal en treedt in 2016 op als gastheer van de Olympische Zomerspelen.

Ecclestone hoopt dat het circuit in de voorbereiding op deze evenementen niet wordt vergeten. “Wat dat betreft is het zinvol. Het is alweer lang geleden, in 1973, dat ik in Brazilië geloofde en de sport hier naartoe bracht”, zegt hij tegenover Estada de São Paulo.

De Brit stipt de slechte faciliteiten aan en de criminaliteit die hiermee samenhangt. Ecclestone: “Als dit circuit een Grand Prix wil blijven organiseren, moeten er zaken flink verbeteren. Ik kan me ten opzichte van de teams niet langer verantwoorden.”

Interlagos beschikt over een contract met een looptijd tot 2015, maar dit vormt geen garantie dat er tot die tijd ook jaarlijks een Grand Prix mag worden georganiseerd.