Dat Sebastian Vettels Red Bull haar zaakjes vooralsnog niet voor elkaar lijkt te hebben, is volgens Bernie Ecclestone en McLaren-coureur Jenson Button geen slechte zaak voor de Formule 1.

Ecclestone, die zelf een goede vriend en grote fan van Vettel is, weet dat veel Formule 1-fans juist hopen dat de Duitser – na het binnenhalen van vier wereldtitels op rij – een minder jaar heeft: “Veel fans willen Vettel zien verliezen, want dat betekent dat de Formule 1 eindelijk weer spannend wordt”, erkent hij tegenover het Duitse Bild.

Hoewel Ecclestone in het midden laat wat hij er zelf van zou vinden als dat gebeurt, spreekt McLaren-coureur Jenson Button wel klare taal in gesprek met The Telegraph. “Het ziet er naar uit dat we straks geen Red Bulls op de eerste startrij zullen zien staan, en dat lijkt me een goede zaak voor de Formule 1.”

“Het is natuurlijk nogal triest om het op die manier te moeten bekijken en het ook zo te uiten, maar ze zijn de laatste jaren simpelweg te dominant geweest. Dat er nu andere – en kleinere – teams zijn die in de eerste races vermoedelijk om-en-om vooraan zullen meedoen, is goed voor de sport, want dat maakt het weer spannend.”

Behalve Ecclestone en Button, weet ook Sebastian Vettel zelf dat er veel Formule 1-fans zijn die hem (even) niet meer op de hoogste trede van het podium willen zien staan. “In het begin vinden mensen het leuk als je wint, maar als je het te vaak doet, gaat het ze tegenstaan”, zegt hij tegen Die Welt.

“Dat er minder mensen voor je juichen naarmate je meer wint, is gewoon iets waar ik mee moet leren omgaan. Het enige wat ik echter wel wens en verwacht, is dat goede resultaten gerespecteerd worden.”