Als iemand vrolijk wordt van de terugkeer van Michael Schumacher is het wel Bernie Ecclestone. De sport staat weer volop in de belangstelling – en krijgt voor het eerst in lange tijd positieve aandacht over de gehele wereld.De zevenvoudig kampioen kondigde vorige week zijn terugkeer aan nu blijkt dat Felipe Massa vanwege zijn ongeval in Hongarije voorlopig buitenspel staat. Iedereen wil het fijne weten van de rentree van de 40-jarige Duitser.

Ecclestone vergelijkt de comeback van Schumacher zelfs met die van de legendarische zanger Frank Sinatra. “Alsof Sinatra weer van zich laat horen, ongelooflijk hè”, aldus de grote baas tegenover Sky Sports News.

Hoewel Ecclestone verwacht dat Schumacher nog steeds een aardig potje kan sturen, heeft hij geen idee wat er van Schumacher verwacht moet worden. Hij vreest zelfs dat er onmogelijke prestaties van de Ferrari-coureur worden verwacht.

“Het is even afwachten”, geeft hij aan. “Maar als hij er zelf geen vertrouwen in heeft, had hij een terugkeer vast niet eens overwogen. Alleen is zijn auto niet super, dus dat maakt de opgave direct een stuk zwaarder.”

Hoewel Ecclestone al eens heeft aangegeven dat hij Schumacher graag fulltime ziet terugkeren, verwacht de Brit dat de Ferrari-coureur weer een stap terug doet zodra Massa is hersteld. “Daar ga ik wel van uit, ja. Michael is er puur om de honneurs waar te nemen als Massa thuis zit.”

KVN