Alleen als er onweerlegbaar bewijs opduikt van misstanden in Bahrein overweegt Bernie Ecclestone de Grand Prix opnieuw af te gelasten. Hij hoopt echter dat alles zonder problemen verloopt.

 

De Britse krant The Guardian vroeg Ecclestone wat er zou gebeuren als zou blijken dat de overheid in Bahrein niet correct optreedt. “Dan zouden we het laten doorgaan van de race moeten heroverwegen”, stelt Ecclestone.

 

“We zijn ook naar Argentinië gegaan toen er grote drama’s waren”, vervolgt Ecclestone. “In Brazilië gebeuren ook slechte dingen. Waar je ook kijkt, gaat er wel eens iets mis. Engeland is ook niet heilig. Wij hebben ons ook misdragen.”

 

Desalniettemin zijn er ook voor Ecclestone grenzen. “In 1985 hebben we ons teruggetrokken uit Zuid-Afrika vanwege de apartheid”, vertelt Ecclestone. “Ik was daar getuige van gebeurtenissen die me hebben verontrust en vond dat dat niet de kant was die we op moesten gaan.”

 

Ecclestone hoopt dat het in Bahrein niet zo ver zal komen. “Ik hoop dat we gewoon naar Bahrein gaan en geen problemen ondervinden. Dat de race doorgaat, het publiek zich vermaakt en er zich geen dramatische gebeurtenissen afspelen. Dat is mijn wens.”