Als het aan Bernie Ecclestone had gelegen, was niet Tonio Liuzzi, maar Karun Chandhok de nieuwe coureur van Force India geworden. De FOM-baas spreekt van ‘een gemiste kans’.Ecclestone maakt zich al tijden sterk voor een Grand Prix in India, en vorige week vertelde hij dat die er in 2011 zal komen. De Indiase minister van sport, Manohar Singh Gill, reageerde sceptisch op Ecclestones uitlatingen. Volgens de Indiër is het nog maar de vraag of de Grand Prix er ooit komt. De Indiase overheid is niet bereid veel geld te investeren in het evenement.

Een Indiase coureur zou Ecclestones zaak dus zeker goed doen, en daarom steekt het de Brit dat Force India-teambaas Vijay Mallya zijn testcoureur Tonio Liuzzi heeft opgeroepen als vervanger van de naar Ferrari gepromoveerde Giancarlo Fisichella.

“Ik hoopte dat Vijay een kans zou geven aan Karun Chandhok”, vertelt Ecclestone aan de Hindustan Times. “Het is jammer dat hij een Italiaan heeft aangesteld. Misschien was hij daartoe contractueel verplicht, maar ik had liever Chandhok zien instappen. Die moeten we namelijk zo snel mogelijk in een Formule 1-auto zetten. Hij is goed genoeg, dus iemand moet hem een kans geven.”

Op basis van zijn prestaties ligt het overigens een stuk minder voor de hand om Chandhok als groot talent te beschouwen. De 25-jarige coureur uit Chennai staat momenteel achttiende in het GP2-kamioenschap en kwam ook in de twee voorgaande seizoenen in die klasse niet verder dan de tiende plaats. Hij testte vorig jaar wel voor Red Bull Racing.

MB