Er staat nog een wijziging op het programma voor de kalender van 2010. Volgens de teams volgen de Grands Prix van Turkije en Monaco elkaar te snel op en dat brengt een logistiek probleem met zich mee.En dus is Formule 1-supremo Bernie Ecclestone aan het onderzoeken wat er gedaan kan worden om deze kwestie op te lossen. Een verplaatsing van de race in Istanbul is onvermijdelijk, maar daar kan pas aan worden gewerkt als er meer duidelijkheid is over de Grand Prix van Canada.

Zoals de kaarten nu op tafel liggen, vinden de races in Monte Carlo en Istanbul plaats op de 23e en 30e van mei. Als de onderhandelingen tussen Formula One Management, FOM, en de organisatie van de Canadese GP vastlopen, vindt de race in Turkije plaats op de eerste zondag van juni.

De teams racen liever op die datum in Turkije. Het is volgens hen een groot logistiek probleem om alle spullen in een paar dagen tijd te verplaatsen van Monaco naar Turkije. Ecclestone is daarom nu aan het inventariseren wat er allemaal mogelijk is.

“Ik weet niet hoe het er momenteel voor staat”, vertelde de kleine Engelsman in Suzuka. “We willen nog altijd wat regelen met de Canadezen. Het is een moeilijke situatie. We moeten afwachten wat er met de race in Canada gebeurt.”

Het is niet duidelijk wanneer de definitieve kalender voor komend seizoen gereed is.

BvdB