Volgens Bernie Ecclestone is het definitief: de Grand Prix van Korea gaat door. Het circuit heeft de afgelopen weken wonderen verricht, aldus de Formule 1-baas.

De afgelopen weken verkeerde het Formule 1-circus in onzekerheid over het wel of niet doorgaan van de Grand Prix van Korea. De bouw van het circuit had vertraging opgelopen, waardoor het wellicht niet op tijd klaar zou zijn voor haar vuurdoop op 24 oktober.

Alles wijst er nu echter op dat de circuitorganisatie de deadline gaat halen en door de inspectie zal komen die FIA-racedirecteur Charlie Whiting op maandag zal uitvoeren.

Bernie Ecclestone, die anderhalve week geleden nog zijn twijfels uitte, is er zelfs al zeker van. “Ik zal daar zijn, de wereld zal toekijken en we zullen een geweldige race hebben. Het gaat door. Einde verhaal”, zegt de F1-baas tegen de Daily Express.

“Ze hadden problemen, maar ze hebben de afgelopen weken wonderen verricht. Ik heb continu contact gehouden en heb foto’s gezien. Ze zullen door de inspectie komen.”