Ondanks aanhoudende geruchten over mogelijk uitstel van de allereerste Grand Prix van Zuid-Korea, verzekert Bernie Ecclestone dat de race volgens plan doorgaat.

“Ze zijn er volop mee bezig”, zegt Ecclestone tegen Formule 1-journalist Adam Cooper. “Zoals met alle nieuwe evenementen, geloven mensen het pas als het daadwerkelijk gebeurt. Zelfs bij Abu Dhabi dacht ik drie maanden voor de race dat ze het niet zouden halen, maar is het uiteindelijk goedgekomen.”

Ecclestone geeft toe dat de politieke spanning tussen Zuid-Korea en Noord-Korea de situatie niet bevordert. “Maar dat speelt al lange tijd”, zegt hij. “Het zou natuurlijk niet goed zijn als er oorlog uitbrak. Dan komen er waarschijnlijk niet veel toeschouwers, maar ik zal er zeker zijn.”

Volgens de organisatie ligt de kaartverkoop op schema en hebben grote ondernemingen reeds interesse getoond in arrangementen voor de exclusieve Paddock Club.De faciliteiten werden onlangs geïnspecteerd door Charlie Whiting, die tevreden zou zijn over de stand van zaken.

Niets lijkt de Koreaanse Grand Prix dus nog in de weg te staan. Wellicht was de wens de vader van de gedachten wat betreft het niet doorgaan van de race, want veel enthousiasme voor het evenement bestaat er niet op de paddock. Veel teams en volgers zien op tegen de extra trip naar Azië.

Voor Zuid-Korea gaat het Formule 1-circus nog naar Singapore en Japan. Omdat er telkens twee weken tussenzit, betekent dat veel heen en weer gereis of een kostbaar langdurig verblijf in het Verre Oosten.