“Een ramp”, zo omschrijft Bernie Ecclestone XIX Entertainment, de firma die de belangen van McLaren-coureur Lewis Hamilton sinds maart van dit jaar behartigd.

 

XIX Entertainment is eigendom van Simon Fuller, een man die vooral bekend is als jurylid van talloze talentenprogramma’s en die zich met zijn bedrijf weliswaar achter enkele sporters schaart, zoals voetballer David Beckham en tennisser Andy Murray, maar zijn strepen toch vooral heeft verdiend in de showbiz-wereld.

 

Dat Hamilton door Fuller en XIX – en wellicht ook wel door zijn vriendin Nicole Scherzinger, zangeres van de Pussycat Dolls – veel met types uit de entertainment-wereld in contact komt, noemt Ecclestone tegenover The Guardian echter een slechte zaak: “Lewis heeft een matig jaar achter de rug en heeft veel last gehad van persoonlijke problemen, hetgeen toch vaak komt door de mensen die je om je heen hebt.”

 

“Ik denk dan ook dat Lewis met veel mensen omgaat die niet goed voor hem zijn”, vervolgt de Engelsman. “Ze hebben een slechte invloed op hem en door zijn leeftijd en zijn welstand is Lewis makkelijker te beïnvloeden en kan hij eerder dingen doen die hij vroeger niet gedaan zou hebben of gaat hij ze nadoen.”

 

“Toen zijn vader zich nog over Lewis ontfermde, was dat wel anders. Maar ja, de manier waarop Anthony zich met hem bezighield, beviel Lewis niet meer en dus zijn ze uit elkaar gegaan.”

 

“Ik denk echter dat Lewis niet helemaal heeft ingezien wat zijn vader allemaal voor hem deed. Het management dat hij nu heeft, is daarentegen een ramp voor Lewis.”