Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zich kritisch uitgelaten over de manier waarop de transfer van Fernando Alonso naar McLaren-Mercedes tot stand is gekomen. Flavio Briatore, naast teambaas van Renault ook manager van Alonso, zou hierbij volledig zijn gepasseerd.

Ecclestone liet zich in Gazetta dello Sport uit over de deal. McLaren zou erop uit geweest zijn om Briatore voor schut te zetten, door eenzijdig bekend te maken Alonso voor 2007 ‘veroverd’ te hebben. Ecclestone denkt dat het beter voor de sport was geweest als de teams gezamenlijk de deal bekend hadden gemaakt.

,,Ik moet hierbij denken aan de tijd toen ik nog teambaas was van Brabham. In de zomer van 1977 nam ik contact op met (Niki, red.) Lauda tijdens de Italiaanse Grand Prix en bood hem een stoeltje voor het volgende seizoen aan” vertelt Ecclestone. ,,Hij accepteerde mijn aanbod meteen, maar ik zei hem dat ik geen problemen met Enzo Ferrari wilde. Hij moest hem de zaken uitleggen en dan zouden we samen de deal bekendmaken. Hij deed dat.”

In het geval van Alonso had de Spanjaard volgens Ecclestone alleen met Ron Dennis gehandeld, waardoor Flavio Briatore gepasseerd werd. ,,Ik weet hoe de zaken zijn gegaan, maar ik kan geen details prijsgeven. Maar Flavio is bedrogen. Dat was niet netjes, ook al is het stelen van rijders een normale zaak bij de teams. Maar het was beter geweest als Dennis en Briatore een gezamenlijk persbericht hadden geschreven. Dan waren ze er allebei beter uitgekomen. Dennis’ manier van handelen was niet slim.”

LP