Bernie Ecclestone heeft zich gemengd in het debat rond het gebruik van klantenchassis'. Super Aguri en Toro Rosso zijn van plan zo'n chassis te gebruiken, maar wijzen Ecclestones oplossing van de hand.De voor- en tegenstanders staan lijnrecht tegenover elkaar. Colin Kolles, Mario Theissen en Pat Symonds hebben allemaal hun ongenoegen over het voornemen van de twee teams uitgesproken. Adrian Newey (Red Bull) en Anthony Davidson (Super Aguri) wijzen juist op de positieve aspecten.

Afgelopen vrijdag zijn de teambazen bijeen gekomen. Om te praten over de 'fanvriendelijke toekomst' van de Formule 1, maar ook om een uitweg te vinden uit deze impasse.

Motorsport aktuell bericht nu dat Ecclestone daar heeft voorgesteld om toe te staan dat Super Aguri en Toro Rosso de klantenchassis' inzetten zonder dat deze teams wk-punten kunnen scoren. Dat beide teams geen heil zien in deze oplossing mag geen verrassing genoemd worden.

Gevolg is dat het naarmate het begin van het seizoen stilaan dichterbij komt nog wel even onrustig zal blijven. In het uiterste geval zal Kolles, voornaamste tegenstander van klantenchassis', het aan laten komen op een arbitragezaak.

KVN