Bernie Ecclestone rekent er op dat Mercedes door de veranderingen die het heeft doorgevoerd een stuk sterker zal worden. Een frisse kijk op de zaak kan volgens de Engelsman namelijk geen kwaad.

“Ik geloof er wel in dat Niki Lauda en Toto Wolff Mercedes vooruit kunnen helpen”, zegt Ecclestone in interview met de Salzburger Nachrichten. “Nieuwe mensen brengen immers nieuwe ideeën met zich mee, dus ik denk dat ze het voor elkaar kunnen krijgen.”

Volgens Ecclestone beschikt Mercedes sowieso al over al benodigde ingrediënten om succes te boeken: “Ze hebben de sterkste motor, een goede coureur en een budget dat groot genoeg is”, somt hij op. “Het zou me daarom ook heel erg verbazen als ze niet vooraan kunnen gaan meedoen”, stelt Ecclestone.

De commerciële uitbater van de sport laat daarbij verder in het midden hoe lang hij denkt dat het gaat duren voordat Mercedes om de ereplaatsen mee kan strijden, maar rekent er hoe dan ook op dat Mercedes’ nieuwe aanwist Lewis Hamilton ‘vooraan het veld’ te vinden zal zijn. “En als ze een goede auto bouwen, dan is dat ook mogelijk voor zijn teamgenoot Nico Rosberg”, denkt de Brit.

Vooruitblikkend op de titelstrijd van komend seizoen, ziet Ecclestone Red Bull en Ferrari ogenschijnlijk als de te kloppen teams. “Ook Jenson Button mag je echter niet uitvlakken, al zet ik mijn vraagtekens bij hoe competitief McLaren zal zijn”, verkondigt Ecclestone, die Mercedes en McLaren ogenschijnlijk als ‘outsiders’ ziet, alvorens hij afsluit met de dooddoener dat het ‘een spannend jaar wordt’.