Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft er spijt van dat hij Midland-eigenaar Alex Shnaider ervan heeft overtuigd om het kwakkelende Jordan te kopen. Volgens Ecclestone onderschat Shnaider de taak om MF1 Racing competitief te maken.


Het was Ecclestone die zakenman Shnaider overhaalde om Jordan te kopen, om op die manier de 48 miljoen dollar aan inschrijfgeld te ontlopen, dat ieder nieuw team moet betalen aan de FIA. Achteraf denkt Ecclestone dat Shnaider dat beter niet had kunnen doen, omdat het moeilijk is je van een lage positie naar voren te vechten.

,,Ik voel me schuldig dat ik Alex Shnaider ervan heb overtuigd om Jordan te kopen, dat had ik niet moeten doen”, zegt de Formule 1-baas in een interview met Autosprint. ,,Ik heb geprobeerd hem zo veel mogelijk te helpen. Hij is een zakenman, maar ik denk dat hij de zaken heeft onderschat”, denkt Ecclestone.

Over Red Bull is de kleine Engelsman een stuk enthousiaster. ,,Red Bull en meneer Mateschitz willen het wereldkampioenschap winnen en ze zullen er alles aan doen om dat te bereiken”, legt Ecclestone uit. ,,Ze halen hiervoor alles uit de kast, maar blijven wel realistisch. Ze begrijpen dat het niet makkelijk is. Hoe dan ook is de Formule 1 voor Red Bull een uitstekende manier om hun merk te promoten. Op een dag hopen ze hiermee hun investeringen terug te kunnen verdienen. Daarom is het van belang om de kosten omlaag te brengen.”

LP