De Bulgaarse motorfederatie gaat tijdens de komende Grand Prix van Duitsland met Bernie Ecclestone om de tafel zitten om te praten over een mogelijke Bulgaarse Grand Prix. Die zou vanaf 2011 georganiseerd kunnen worden.Bulgarije is al enige tijd bezig haar Formule 1-plannen op poten te zetten. Het is de bedoeling dat er nabij Pleven, in het noorden van het land, een nieuw circuit gebouwd gaat worden.

Op de Nürburgring volgend weekend gaat federatievoorzitter Bogdan Nikolov met Bernie Ecclestone in gesprek over de plannen. Nikolov liet Reuters weten dat hij daarvoor uitgenodigd was door de Formule 1-baas.

“We hebben onze plannen al een paar maanden geleden ingediend en het werd door het Formula One Management bekeken”, zei hij.

“Ons plan is een contract te tekenen om van 2011 tot en met 2015 een Formule 1-race te organiseren, met een optie om het te verlengen tot 2020.”

Naar verluidt kan een dergelijk contract direct al in Duitsland getekend worden. Ecclestone gaat daar overigens ook in gesprek met afgevaardigden van het circuit van Hockenheim.

JK