Bernie Ecclestone betwijfelt of het circuit van Donington op tijd klaar is voor de Britse Grand Prix van 2010. De Formule 1-baas acht het denkbaar dat de race moet worden verreden op Silverstone.Donington moet grondig worden verbouwd, wil het circuit voldoen aan de eisen die de FIA aan een Grand Prix-faciliteit stelt.

De grootschalige verbouwing van het circuit verloopt allesbehalve vlot en er is daarnaast nog steeds onduidelijkheid over de vraag of de eigenaren van het circuit wel over genoeg financiële middelen beschikken om de Britse Grand Prix te organiseren.

Tot dusver is Bernie Eccelstone uiterst coulant geweest. Zo heeft hij de circuitdirectie veel extra tijd gegeven om geldschieters te vinden. Donington had tot afgelopen vrijdag de tijd om de Formule 1-baas ervan te overtuigen dat ze het financiële plaatje compleet hebben om de verbouwing te kunnen financieren.

Ecclestone heeft het circuit nog niet compleet afgeschreven, maar is pessimistisch over de kansen van Donington. “Het ziet er niet goed uit”, verklaarde hij tegenover The Times. “Ook al hebben ze het geld, dan nog vraag ik me af hoe ze de verbouwing op tijd klaar willen hebben.”

Ecclestone is erg teleurgesteld en houdt er al rekening mee dat er nieuwe plannen voor de Britse Grand Prix gemaakt moeten worden. De race staat gepland voor 11 juli. Het is mogelijk dat de race wordt verplaatst naar Silverstone.

LV