Bernie Ecclestone doet alles wat binnen zijn macht ligt om er voor te zorgen dat alle twaalf teams het seizoen ook daadwerkelijk kunnen uitrijden.

Dit vertelt de grote baas in gesprek met The Daily Telegraph. Het lijkt er op dat HRT moeite heeft het hoofd boven water te houden. Het team heeft bij Bernie Ecclestone aangeklopt voor financiële hulp. “HRT heeft problemen, ik zoek een oplossing”, bevestigt Ecclestone, die echter geen garanties geeft.

“Ik wil graag dat alle twaalf teams het seizoen kunnen afmaken, vooral ook omdat zij zich hebben gecommiteerd aan de Formule 1. Toch zou het kunnen dat we een team kwijtraken, maar ik doe er alles aan dat te voorkomen.”

HRT zou als Campos Meta debuteren in Bahrein, maar dat ging vanwege financiële perikelen niet door. De Spaanse zakenman José Ramón Carabante nam de renstal over, waarna oud-eigenaar Adrian Campos van het toneel verdween.

Colin Kolles wachtte de zware taak om het team voor te bereiden op zijn debuut. Hij slaagde in zijn missie, al werd er ter voorbereiding op de eerste race geen meter getest. Als gevolg daarvan rijdt HRT kansloos achteraan, wat weer tot gevolg heeft dat het team niet erg aantrekkelijk is voor sponsoren.