Formule 1-opperbaas Bernie Ecclestone heeft geen twijfels wat betreft het doorgaan van de Grand Prix in Korea. Dat zegt hij althans na een bezoek aan het circuit.

"Ik ben er absoluut zeker van dat de race doorgaat", zegt Ecclestone tegen Reuters. "Ik maak me er helemaal geen zorgen over." Vorige week doken berichten op dat de race in gevaar zou zijn, wegens vertraging bij het aanleggen van het circuit. Ecclestone bezocht de racebaan in spé na afloop van de Grand Prix van Maleisië.

De organisatie van de Grand Prix ontkrachtte de geruchten al eerder, en wist zelfs te melden dat de constructie van de baan voorloopt op schema.

Herman Tilke, die de baan in Korea heeft ontworpen en als consultant betrokken is bij de constructie, werd in het Duitse blad Focus aangevoerd als ongeruste bron. Volgens Focus was Tilke bezorgd dat de baan niet op tijd klaar zou zijn. "Ik heb er met Tilke over gesproken en hij ontkent dat hij het gezegd heeft", verklaart Ecclestone.

Volgens de planning moet de baan op 5 juli klaar zijn. Als de race op het Korean International Circuit gewoon doorgaat, blijft de Koreaanse Grand Prix in ieder geval tot en met 2016 op de kalender staan.

De ondernemende geest van Ecclestone blijft op volle toeren draaien. De Brit heeft momenteel zijn zinnen gezet op Sotsji als locatie voor de Russische Grand Prix, die in 2014 verreden moet worden. Ecclestone wil tevens graag een race in New York organisreen. Ook Rome staat hoog op het verlanglijstje van Ecclestone.

De Europese Grands Prix worden, als Ecclestone zijn zin krijgt, de dupe van de nieuwe races. De Brit gaf eerder al aan te kijken welke races hij 'zonder teveel problemen' van de kalender kan schrappen. Met name Spanje staat op de nominatie een race te verliezen. Momenteel worden daar twee Grands Prix verreden: in Barcelona en Valencia.