Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone vindt dat Red Bull recht heeft op een wereldtitel. Hij heeft namelijk respect voor hoe het team zich omhoog heeft gewerkt.

Ecclestone laat in gesprek met het Engelse City AM weten dat hij denkt dat Red Bull-coureur Sebastian Vettel er aan het eind van het seizoen met de wereldtitel vandoor zal gaan, en dat hij het absoluut terecht vindt dat Red Bull tegenwoordig meedoet om de prijzen.

Ecclestone heeft namelijk veel bewondering voor de manier waarop Red Bull zich sinds de overname van Jaguar vanuit het middenveld naar de kop van de grid heeft gevochten, zo geeft hij aan: "Red Bull kocht een team dat niet goed was", verklaart hij. "Het is niet zo dat ze een topteam als Ferrari kochten."

Hoewel Vettel de favoriet is van Ecclestone, kan ook zijn teamgenoot Mark Webber op lof rekenen van de Engelsman. "Als iemand me aan het begin van het jaar had verteld dat hij zo goed zou presteren als hij nu doet, zou ik het niet geloofd hebben. Mark heeft het goed gedaan."