Het is geen nieuws dat Bernie Ecclestone kritiek heeft geuit op het circuit van Silverstone. Dat heeft de Formule 1-baas immers vaker gedaan. De 77-jarige Brit wijst nu echter met de beschuldigende vinger naar de Briste regering.Volgens Ecclestone zou de regering de handen uit de mouwen moeten steken en moeten investeren in Silverstone. ,,Groot-Brittannië zou het hart van de Formule 1 moeten zijn, maar ons eigen circuit staat helemaal onderaan de lijst”, deed Ecclestone zijn beklag tegenover de BBC.

Ecclestone is van mening dat er te veel geld wordt ‘verspild’ aan de Olympische Spelen, die in 2012 in de hoofdstad Londen worden gehouden. ,,Met een klein percentage dat de regering nu aan de Olympische Spelen verspilt, kan Silverstone al ondersteund worden”, aldus Ecclestone.

Het circuit van Silverstone heeft tot en met 2009 een contract met Ecclestone. Of er na dat jaar nog een Grand Prix gehouden zal worden, ligt aan het feit of de voorzieningen verbeterd zullen worden.

De British Racing Drivers’ Club, eigenaar van Silverstone, denkt dat er zo’n 35 miljoen euro nodig is om het circuit op te knappen. De Britse regering heeft vooralsnog geen financiële ondersteuning toegezegd.

Ondertussen kijkt Ecclestone al naar andere mogelijkheden. Een stratenrace in Londen ziet de Formule 1-baas wel zitten. ,,Ik snap niet waarom deze nog niet bestaat.”

LP