Bernie Ecclestone maakt zich absoluut geen zorgen over de Spaanse Grand Prix. Hij is ervan overtuigd dat de race gewoon doorgang vindt.

Als gevolg van een erupterende IJslandse vulkaan is een groot deel van het Europese luchtruim afgesloten. Een groot deel van het Formule 1-personeel kan daardoor niet weg uit Sjanghai. Ook het materiaal staat nog vast aan de grond. Over drie weken moet het hele circus in Barcelona zijn voor de Grand Prix van Spanje, die op 9 mei wordt verreden.

“Ik ben er zeker van dat de problemen zich wel oplossen”, aldus Ecclestone. “Het afgelasten van de Spaanse Grand Prix is absoluut niet aan de orde. Natuurlijk is het lastig om thuis te komen, maar dat komt vast wel goed.”

De kans bestaat dat de bolides rechtstreeks naar Spanje worden gevlogen. Om het personeel naar huis te brengen hebben Ferrari, McLaren en Lotus al besloten een toestel te charteren.

Veel coureurs hadden al een vakantie gepland staan in oorden die nog wel bereikbaar zijn. Anderen proberen een alternatieve route te vinden, zo vliegt Jaime Alguersuari via Beijing, New York en Madrid naar zijn woonplaats Barcelona. Michael Schumacher had voor het eerst zijn privévliegtuig thuisgelaten en is nu overgeleverd aan de commerciële luchtdiensten om zo snel mogelijk weer bij vrouw en kinderen te zijn.