Bernie Ecclestone heeft een plan: de Grands Prix op de Nürburgring en Spa-Francorchamps met elkaar afwisselen. Hij heeft zijn proefballonnetje inmiddels opgelaten. De organisatie van de Belgische Grand Prix reageert gelaten.De grote baas is druk bezig de Formule 1-kalender van de toekomst in te richten. Ecclestone wil nieuwe markten ontdekken, bijvoorbeeld Korea en India, en tegelijkertijd de traditionele circuits behouden.

Enige probleem is dat er wat veel circuits zijn en er maar weinig ruimte is op de kalender. Dus probeert Ecclestone oplossingen te zoeken. “Die twee (Nürburgring en Spa, red.) zijn toch praktisch buren”, meent hij.

Vandaar dat Ecclestone met het voorstel komt de circuits om en om aan te doen – op de achtergrond speelt mee dat hij Hockenheim probeert te redden. Dit circuit kampt met financiële problemen. Dit seizoen staat Hockenheim niet op de kalender omdat de Duitse Grand Prix wordt geroteerd met de Nürburgring. Hoe dit in de toekomst verder moet, is onduidelijk.

De organisatie van de race in België heeft bij monde van directeur André Maes gereageerd op het bericht. “We hebben een contract tot en met 2012 en daarin is duidelijk de bepaling opgenomen dat er jaarlijks een Grand Prix wordt georganiseerd. Een beurtrol met de Nürburgring kan dus ten vroegste vanaf 2013.”

KVN