Bernie Ecclestone is het geklaag over de rijstijl van Lewis Hamilton beu en vindt dat de coureurs meer op hun eigen rijgedrag moeten letten.

Vooral Hamiltons slingerbewegingen om Vitaly Petrov achter zich te houden tijdens de Grand Prix van Maleisië leverde veel gespreksstof op in China. Tot ongenoegen van Ecclestone, die de discussie bestempelt als ‘een hoop gedoe om niets’.

“Ik vind dat Hamilton daar een fantastische race heeft gereden”, zegt Ecclestone in de Britse krant The Mirror. “Ik snap niet waarover de andere coureurs klagen. Hier draait autosport toch om? Ik genoot van zijn acties op de baan en de fans ongetwijfeld ook.”

De stewards besloten Hamilton een waarschuwing te geven, omdat coureurs maar één keer van lijn mogen veranderen om een positie te verdedigen. Volgens Hamilton wilde hij alleen de slipstream te verbreken. De Brit noemt de ophef over de manoeuvre bovendien overtrokken. “Er werd wel erg lang over nagepraat.”

In Sjanghai kreeg Hamilton opnieuw een reprimande wegens gevaarlijk rijgedrag, nadat hij zij aan zij met Vettel door de pitstraat reed. De Duitser beklaagde zich na afloop over de agressieve actie van Hamilton. Zelf ging hij echter ook niet vrijuit, want de wedstrijdleiding gaf ook Vettel een berisping.