Afgelopen weekend was Michael Schumacher en zijn ‘inschattingsfoutje’ in Rascasse menigmaal onderwerp van gesprek. Iedereen had er wel een mening over. Maar de ene mening telt zwaarder dan de andere. We vroegen ons dan ook af wat de meest invloedrijke figuur in de Formule 1 ervan vindt. Adam Cooper zocht Bernie Ecclestone op.
 
Meneer Ecclestone, wat denkt u dat er nou echt is gebeurd?

,,Om eerlijk te zijn zat ik niet zó aandachtig te kijken, dat ik het incident juist kan beoordelen. Maar zoals is gebleken hebben onze stewards er acht uur over gedaan om te zaak te beoordelen en met alle informatie tot hun beschikking, kwamen ze tot de conclusie dat datgene wat Michael gedaan heeft, hij misschien wel met opzet deed.”

Hij is schuldig bevonden. Bent u teleurgesteld dat Michael zoiets heeft gedaan?

,,Als datgene wat hij gedaan heeft écht opzettelijk is geweest, dan ben ik teleurgesteld dat hij vindt dat hij zoiets nodig heeft. Hij is zevenvoudig wereldkampioen. Ik neem aan dat het zijn bedoeling was om Alonso af te stoppen, die iets sneller was en voor pole position ging. Maar eerste of tweede op de grid in Monaco is feitelijk hetzelfde.”

Het is niet het einde van zijn carrière, toch?

,,Ik hoop niet dat hij hierdoor zijn carrière beëindigt.”

Maar het is wel weer een smet op zijn loopbaan…

,,Het is inderdaad niet iets waar je trots op kan zijn en op je CV wil hebben. Maar hij zal hierdoor heus niet naar ander werk uitkijken. Ik denk dat het geen verschil maakt.”

Een paar jaar geleden was Michael ook betrokken bij een aantal incidenten. Maar de afgelopen jaren heeft hij eigenlijk niks stouts gedaan. Verrast het u dat hij plotseling zoiets doet en het vervolgens ontkent?

,,Hij beslist wat hij zegt of niet soms? Maar ik denk niet dat hij hiervoor met een Oscar beloond wordt.”

Was het belangrijk voor de steward om een vuist te maken en te benadrukken dat dergelijk gedrag niet getolereerd wordt?

,,Ze hebben nou niet echt een vuist gemaakt of wel? Volgens mij hebben ze gezegd dat ze denken dat hij het met opzet heeft gedaan en dat ze niet geloven dat hij de waarheid sprak toen ze hem ernaar vroegen. Dat was de reden waarom ze hem zo hard hebben aangepakt. Meer zat er niet achter.”