Bernie Ecclestone is van mening dat Michael Schumacher in 2010 een serieuze gooi naar de wereldtitel kan doen. De Duitser keert na drie seizoenen terug in de Formule 1. “Voor minder doet hij het niet.”Schumacher wilde deze zomer een tijdelijke rentree maken bij Ferrari, maar moest een streep door zijn plannen zetten vanwege een blessure aan zijn nek. Inmiddels is hij fysiek geheel in orde en hapte Mercedes toe.

“Het is goed voor de sport, maar ook voor Michael zelf”, vertelt Ecclestone aan Formula1.com, de officiële Formule 1-website. “Soms moet een coureur even wat afstand nemen om de batterij weer op te laden.”

“Dat is precies wat Michael heeft gedaan – want verlies van focus was volgens mij de reden voor zijn pensioen – en daar putte hij frisse motivatie uit. Hij is weer honderd procent gemotiveerd en dit gaat ons fantastische races opleveren in 2010.”

Op de vraag of Ecclestone de teruggekeerde Schumacher Grands Prix ziet winnen, geeft hij geen antwoord. “Sterker nog, ik zie hem zomaar het kampioenschap winnen. Hij gaat van onschatbare waarde zijn voor Mercedes.”

“Iedereen weet dat Schumacher met minder dan het allerbeste geen genoegen neemt en als geen ander weet hoe hij een auto moet ontwikkelen”, aldus de Brit. “Dit gekoppeld aan zijn enorme technische kennis, komt het team absoluut ten goede. En Nico Rosberg kan er eveneens van profiteren.”

Terwijl Mercedes beschikt over Schumacher en Rosberg, hebben Ferrari (Fernando Alonso/Felipe Massa), McLaren (Jenson Button/ Lewis Hamilton) en Red Bull (Sebastian Vettel/Mark Webber) eveneens geen klagen over hun coureurs.

Ecclestone: “Ik heb altijd gezegd dat het merk Formule 1 ijzersterk is. Het heeft zichzelf al talloze malen bewezen en dat zal het in 2010 opnieuw doen. Ik voorzie een geweldig seizoen waarvan de fans kunnen smullen.”

KVN