Formule 1-supremo Bernie Ecclestone weet het zeker: Sebastian Vettel wordt in 2010 wereldkampioen. Hoewel er volgens de kleine Brit nog meer kapers op de kust zijn.“Er zijn meerdere kanshebbers. Lewis Hamilton, Fernando Alonso… maar ik zeg je dit: Vettel wordt de nieuwe kampioen”, aldus de beheerder van de commerciële rechten van de sport tegenover Bild.

Ecclestone denkt dat Michael Schumacher ook een goede kans maakt. “Hij was nooit teruggekomen als hij niet aan winnen dacht: hij komt erg gemotiveerd over. De jonkies willen hem zonder twijfel verslaan”, meent Ecclestone.

“Ik was wel een beetje verbaasd want ik had niet gedacht dat hij bij Mercedes zou tekenen. Dat neemt niet weg dat ik heel, heel blij ermee ben.”

“Het is voor iedereen goed. Enorm goed zelfs: voor de media, voor de fans en voor de sponsors. Ik heb geen flauw idee wat het gaat opleveren. Vergeet niet: volgend jaar staan er vier kampioenen op de grid: Alonso, Hamilton, Button en Schumacher. Ik kan mij niet herinneren wanneer dat voor het laatst het geval was.”

Overigens was dit in 1999 ook al eens het geval: Michael Schumacher, Damon Hill, Jacques Villeneuve en Mika Häkkinen stonden toen op de grid.

BvdB