Formule 1-baas Bernie Ecclestone is meestal wel goed voor gepeperde uitspraken en deze keer moet Ferrari eraan geloven. Ecclestone accepteert niet dat Ferrari-president Luca di Montezemolo stevige kritiek uitte op de Grand Prix van Singapore.Ferrari kende een uiterst teleurstellend weekeinde in Singapore. Kimi Raikkonen eindigde zijn race in de muur en Felipe Massa verpestte zijn kansen op een goed resultaat door bij zijn pitstop de gehele benzineslang mee te nemen.

Na afloop liet Di Montezemolo zich flink gaan. Het stratencircuit van Singapore zou beter dienen voor een circus dan voor een Formule 1-race, zo liet hij optekenen in Gazzetta dello Sport.

,,Het spektakel wordt gevoed door de safetycar. Dit is een schande voor de Formule 1”, aldus Di Montezemolo.

Zijn harde uitspraken werden met soortgelijk taalgebruik beantwoord door Ecclestone. Die liet in Mail on Sunday weten dat “na een weekeinde zoals Ferrari dat had, de president beter zijn mond had houden en met gebogen hoofd had moeten lopen.”

,,Als Massa het wereldkampioenschap verliest, zal hij weten dat het team daarvoor verantwoordelijk is. Als hij (na die pitstop, red.) door was gegaan, had hij iedereen in Singapore schade toegebracht”, is de mening van Ecclestone.

De Brit voegde daaraan toe dat Ferrari beter zijn aandacht zou kunnen besteden aan het verbeteren van de tankinstallatie. De Italiaanse renstal maakt namelijk gebruik van een systeem met lichten dat aangeeft wanneer het gewenste aantal liters is bereikt.

Gewoonte is om ‘gewoon’ de lollipop te gebruiken. Ecclestone: ,,Als ik een wijsneus zou willen zijn, zou ik een systeem ontwerpen dat de rijder pas zou laten gaan als de brandstofslang er uit gehaald wordt.”

LP